Hecha un vistazo

Hecha un vistazo
Clicla a la foto para ir

Nuestra sección preferida

Nuestra sección preferida
Aquí están las obras de nuestras clientas clica para ver

miércoles, 24 de abril de 2013

Nueva remesa de Trapillo

Hola a tod@s de nuevo!!!! Después de la gran jornada de ayer, que por cierto fue todo un éxito ya que pusimos una parada y nos vinos a ver mucha gente, por cierto muchas gracias a todas.
Hoy os traemos fotografías de la nueva remesa de trapillo que ha llegado hoy calentita para vosotras mirad que chulos...









Como podréis observar  ahora tenemos dos clases de trapillo el Clásico que pesa bastante pero que va muy bien para hacer alfombras y cestas porque el material es más grueso, y el Extra, que pesa mucho menos y tiene el mismo metrage que sirve para hacer bolsos o prendas de ropa.

A que esperáis para venir a verlo?? Os esperamos...


lunes, 22 de abril de 2013

Sant Jordi Ja és Aquí (Preparativos)

Hola a tod@s! Para variar en la Cucoteka estamos muy liadas y esta semana aún más pues como ya sabréis aquí en Cataluña mañana se celebra la fiesta conocida como Sant Jordi, y porsupuesto nosotras estamos preparando muchas cosillas para mañana...¿Queréis ver un adelanto? Pues  mirad bien...

                                         El castillo de Sant Jordi





Dragones y muñecos varios


Titelles de dedo para niños




Complementos para mujer y rosas





Y esto tan sólo es un adelanto, si queréis ver más cosillas o compararnos una rosa, pasaros mañana por la Cucoteka.... estaremos desde las nueves de la mañana hasta las nueve de la noche, además NO CERRAREMOS AL MEDIODÍA, así que aprovechad....

Por supuesto no podemos cerrar este post sin antes hacer una referencia a la leyenda de sant Jordi or la cual se celebra cada 23 de Abril una gran fiesta en Barcelona en la que se venden rosas y libros  por toda la ciudad. Para los que no conozcáis la leyenda os la vamos a explicar...

Versión en catalán:

"Vet aquí que fa molts i molts anys a la vila catalana de Montblanc va aparèixer un drac horrible que sembrava el terror per allà on passava: cremava les masies dels pagesos, es menjava totes le collites que es trobava, es cruspia els ramats i tot el bestiar que es trobava per els camps, fins hi tot algún habitant del poble va acabar a la panxa del drac, ningú podia escapar de la gran bestia. Un día quan el drac estava causant problemes alguns nois joves van anar corrents i van pujar fins el campanar de l´església de Santa Maria i van començar a repicar les campanes per tal de foragitar el monstre. 

Per un moment el habitants van pensar que el drac tenia por del soroll i per això un valent cavaller va decidir aprofitar l´ocassió i sortir a enforntar-se al drac que semblava havia baixat la guardia, pero en un tres i no res l´horrible monstre es va cruspir l´home davant de tots el habitants i tot seguit va dir: -"Si voleu salvar les vostres vides i no acabar a la meva panxa haureu de donarme de menjar cada día, vull que em porteu un gran apat d´ovelles i de bestiar cada día" Els habitants atemorits van accedir a les demandes del drac, y durant un temps li van estar proporcionant menjar, però un bon dia el drac es va cansar de menjar bestiar y va tornar a atacar a els habitants del poble i les seves vivendes. Alguns pagesos i habitans més nobles van intentar arribar a un altre acord amb el drac, i li van proposar augmentar la quantitat de menjar a donar-li, però el drac no va voler arribar a cap acord i es va cruspir a tothom que si li apropava. 

 El rei que estava de visita a la vila, cansat de tota aquesta situació va manar a els seus soldats que anessin a matar el drac. Centenars de soldats van anar a lluitar contra el drac però tots van morir cremats o destripats per el drac. Els habitants del poble estaven desesperats i van anar a parlar amb el rei, el cual va decidir escriure un decret per el cual proclamava que el cavaller que matès al drac tindria una gran recompensa. Van arribar milers de cavallers de diferents indrets del món i fins hi tot alguns molt coneguts per les seves gestes, però tot ells van acabar a la panxa del drac. Amb el temps Montblanc va començar a patir una gran crisi perquè començaven a perdre grans quantitats de collites i de bestiar a causa del drac, a més de les quantioses masies desfetes. Entre lluita i lluita contra els cavallers el drac continuava atacan als habitamts del poble i els continuava robant el bestiar, fins que un dia el drac va exigir que volia que li donessin per menjar cada dia una noia de la vila, i a canvi ell deixaria d´atacar. 

A partir d´aquell dia el drac es menjava cada dia una noia de la vila que era elegida per sorteig per ser oferida a la bestia. Però la mala sort va voler un dia que la noia elegida per ser oferida a la bestia fos una de les filla del rei, la princesa Violant. Així que la princesa Violant es va veure obligada a entregar-se al drac com a menjar per el bé de la vila, i es va despedir de tothom i s´en va encaminar a cap a la cova on vivia el drac. Mentrestant a la Vila tothom plorava per la princesa, de sobte per la porta de la fortificació del poble es va veure entrar una figura d´un cavaller que estava pujat d´amunt el seu gran cavall. Aquell jove es va apropar a uns habitants del poble que estaven reunits a la plaça major i els hi va preguntar perquè ploraven. Aquests li van explicar tot el que hi havia passat amb el drac i el jove cavaller va decidir anar a veure el rei. Al presentar-se davant el rei el jove cavaller va asegurar que li agradaba rondar pel món i enfrontar-se al mal i que per això al sentir la história del drac havia decidit ajudar a els habitants i anar a lluitar contra el drac per a salvar la seva filla. El rei va advertir al noi del perill, però el jove estava decidit a anar a matar el drac, avans d´anarse´n el rei va preguntar al cavaller per el seu nom i aquest va asegurar que es deia Jordi de Capadòcia. 

 El jove caballer s´en va anar cap a la cova on vivia el drac i just allà va trobar a la princesa a punt de ser devorada per la bèstia. El caballer Jordi va impedir que el drac es crupis a la princesa i va protegir a la noia amb el seu escut. El drac i el cavaller van comença una batalla que va durar hores, fins hi tot es diu que el propi cavaller va ser feirt, però tot i això va continuar lluitant fins que la bèstia va començar a esgotar-se i quan va baixar la guardia el cavaller va dèixar anar el seu escut a terra i va empunyà ben fort la seva llança i carregà amb el seu cavall contra el drac. La punta de la llança va anar a parar a un buit entre les dues escates del drac i s´hi va clavar de manera profunda fins arribar al cor de la bèstia. De seguit el drac va caure a terra ferit de mort, sagnant per la ferida i llançant uns terribles rugits. 

 La princesa va correr cap a el cavaller Jordi plorant d´alegria, el destí va voler que una de les seves llágrimes caigués sobre la sang del cos mort de la drac, de sobte de la sang van començar a brotar un munt de roses. El cavaller va agafar una rosa provinent de la sang del drac i se la va donar a la princesa, després d´això tots dos van tornar a la vila i allà la gent els va rebre amb gran alegria. Fins hi tot el monarca va oferir la mà de la seva filla al cavaller com a mostra de gratitud, però el jove Jordi no va voler acceptar el compromís i va dir que tenía que continuar el seu camí en busca de més gestes per honrar el nom de Déu i ajudar als desfavorits. I així com va arribar misteriosament el noi s´en va anar, i mai més ningú el va tornar a veure per aquelles terres. Desde aquell dia, cada 23 d´abril els enamorats i enamorades a Catalunya es regalen roses per commemorar la gesta de Sant Jordi que va matar el drac i de la seva sang va treure una rosa. I conte explicat, conte que ja hem acabat!!!! "

Versión corta extraída de la página web de la Generalitat de Cataluña en castellano:
La versión de la leyenda más popular en Cataluña explica que en Montblanc (Conca de Barberà) vivía un dragón terrible que causaba estragos entre la población y el ganado. Para apaciguarlo, se sacrificaba al monstruo una persona escogida por sorteo. Un día la suerte señaló a la hija del rey, que habría muerto de no ser por la aparición de un bello caballero con armadura que se enfrentó al dragón y lo mató. La tradición añade que de la sangre derramada nació un rosal de flores rojas.

Ya sólo nos queda decir que estamos preparadísimas para la Diada de mañana y con muchas ganas de que llegue, así que mañana os esperamos....


Clica a la imagen para ir a la web